Nov
11
2013

Viktigt med läxhjälp

Jag läste precis en artikel som handlade om olika studietips. Personligen minns jag inga studietips som fungerade för mig då jag var ung. Det som jag skulle ha behövt då var läxhjälp, men på den tiden fanns det ju inte att få tag på. Detta har dock ändrats de senaste åren, och sedan RUT-avdraget för läxhjälp i hemmet kom att införas i början av det här året har företagen som erbjuder läxhjälp till både grundskole- och gymnasieelever fullkomligen exploderat. Det verkar vara många barn i Sverige som inte får tillräckligt med hjälp i skolan, i alla fall om man får tro alla de familjer som väljer att hyra in läxhjälp regelbundet inom ett visst ämne eller för att hjälpa till att intensivplugga inför ett viktigt prov. Personligen känner jag flera bekanta som regelbundet hyr hjälp från ett företag som heter Studybuddy.se, och de har varit väldigt nöjda med studiehjälpen deras barn har fått.

Det som förvånar mig är att så många av dessa företag inte ser till att marknadsföra sig bättre. Just nu är ämnet dessutom väldigt hett eftersom en del tycker att RUT-avdraget på läxhjälp borde slopas på grund av att det ökar risken för att barnen inte ska ha lika möjligheter till studiehjälp, något som tas upp i den här artikeln. Efterfrågan på dessa tjänster är också stora just nu och personligen tycker jag att det är en väldigt bra affärsidé, för samtidigt som man erbjuder många unga studenter en chans till extrajobb får man även hjälpa tusentals barn och ungdomar att förbättra sina studieresultat. Skulle jag inte ha fullt upp med mina egna uppdrag skulle jag gärna dra mitt strå till stacken och erbjuda läxhjälp till skolungdomar.

Leave a Reply