Nov
17
2013

Konsultuppdrag via bemanningsföretag

Nu är jag ju egenföretagare sedan några år, men det är inte så länge sedan sedan jag främst gjorde konsultuppdrag via ett bemanningsföretag som heter Ryska Posten, och det är något som jag varmt kan rekommendera för alla som är sugna på att jobba som konsulter. När man är anställd genom ett bemanningsföretag får man en chans att skaffa sig mer erfarenhet inom branschen och även skapa massor med goda kontakter som kan vara till nytta om man väl bestämmer sig för att starta eget. Att jobba som konsult passar inte för alla för det innebär alltid en viss osäkerhet eftersom de flesta konsultuppdragen är projektbaserade och därför bara gäller en viss tid. Jag trivs dock väldigt bra med mitt yrkesval för jag gillar att det är så varierande och att inget uppdrag är det andra likt. Skulle jag jobba på ett och samma ställe i flera år i sträck skulle jag nog känna att jag inte får utvecklas inom mitt yrke, vilket skulle vara mycket tråkigt.

Häromdagen läste jag en väldigt bra artikel som innehåller tips på hur man ska gå tillväga för att börja jobba som konsult. För er som funderar på att jobba som konsulter vill jag först rekommendera er att läsa artikeln här, det kommer att ge er en bättre bild av yrket och vad som krävs!

Leave a Reply