Nov
10
2013

Jag, en jägare?

Jakt är något som har intresserat mig allt mer de senaste åren. Mitt jobb är ofta väldigt stillasittande och de flesta dagar sitter jag bara inomhus framför en datorskärm, så på fritiden tycker jag istället om att spendera tid utomhus och få njuta av den friska luften som en slags motvikt. Jag har aldrig jagat själv, men jag har flera kompisar som jagar och jag tycker alltid att det är lika spännande att lyssna på deras fantastiska jakthistorier där de kom öga mot öga med en stor björn eller lyckades skjuta en älg på långt avstånd. Nu funderar jag på om det kanske även vore något för mig?

I Sverige får dock vem som helst inte jaga, utan man måste ta en särskild jägarexamen samt ansöka om en licens för jaktvapen och sist och slutligen även betala en årlig avgift för det statliga jaktkortet. Jag hittade mycket bra information på den här sidan om i princip allt man behöver veta om jakt i Sverige. Det första steget för mig är alltså att ta jägarexamen. Mina vänner rekommenderade mig jaktbutiken Widforss som tydligen arrangerar särskilda jaktkurser där man under några dagar får lära sig allt väsentligt kring jakt, och slutligen ordnas ett examenstillfälle där man får ta jägarexamen. Det tycker jag låter intressant, men jag ska fundera lite till ännu innan jag anmäler mig.

Leave a Reply