Nov
29
2013

Från marknadskonsult till hudterapeut

Igår efter jobbet passade jag på och träffade en nära vän till mig på ett café. Vi gick samma utbildning och hann jobba med flera projekt tillsammans under många års tid, och även om vi nu inte längre jobbar tillsammans brukar vi alltid försöka träffa varandra då och då. Igår hade min vän stora nyheter att berätta. Efter flera år som konsult i marknadsföringsbranschen så har hon nu bestämt sig för att helt byta bana och börja utbilda sig till hudterapeut! Hon har kommit in en på utbildning som Yrkeshögskolan för Hudvård och SPA ordnar och som kommer att börja inom en snar framtid.

Att min vän har tänkt sadla om kom som en chock för mig, för jag har alltid trott att hon trivdes med sitt jobb i den här branschen. Det gjorde hon också sa hon, men hennes stora dröm har alltid varit att jobba som hudterapeut. Jag tycker att det är beundransvärt av henne att våga byta karriär och utbilda sig till något nytt efter så pass många år i branschen, det är inte alla som klarar av det. Då jag kom hem måste jag självklart kolla upp på utbildningssidan vad en hudterapeut egentligen gör, för någon större koll på sådana här yrken inom skönhetsbranschen har jag dessvärre inte. Jag vet i alla fall någon som kommer att bli glad över det här plötsliga yrkesbytet – nämligen min fru! Hon älskar alla möjliga skönhetsvårder och aromaterapier och allt vad det heter, och nu får hon en bra anledning att gå på sådana ofta!

 

Leave a Reply