Oct
29
2013

Avtalsmallar på nätet – cool affärsidé

Att utforma olika avtal är verkligen inte lätt ska ni veta! Här i Sverige måste allting vara väl dokumenterat på olika dokument eller avtal för att vara giltigt enligt lagen, vilket i och för sig är rätt så bra för då minskar risken för bedrägeri. Men för någon som mig som inte är så insatt i juridik är dessa papper väldigt svåra att hålla reda på, speciellt eftersom det ständigt är någon lag eller regel som ändras som man måste ta hänsyn till när man utformar avtalet. Den här artikeln beskriver väldigt bra hur ett juridiskt bindande avtal ska utformas. Detta är dock väldigt petigt enligt mig och allting verkar hänga på så små detaljer. Har man t.ex. valt att använda fel ord i textens sammanhang kan detta tolkas på olika sätt och i värsta fall till och med innebära ett möjligt kryphål i avtalet.

Därför blev jag väldigt positivt överraskad då jag av en slump hittade denna sida idag när jag slösurfade på nätet: Signon. Deras affärsidé går ut på att sälja färdiga avtalsmallar för alla tänkbara behov – automatiskt uppdaterade och utformade enligt de allra senaste juridiska bestämmelserna! Wow! Detta är ju nästan som önsketänkande – nu slipper jag äntligen slita mitt hår och grubbla över om mina avtal verkligen är juridiskt bindande! Jag önskar nästan att jag hade kommit på affärsidén själv för jag tycker den är väldigt cool! Jag är säker på att det är många andra företagare som tacksamt kommer att köpa den här tjänsten.

Leave a Reply